YAPILIŞI
250gram kadayıf50 gram tereyağ
1 su bardağı fıstık
3 yemek seker
... muhallebisi için:
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 paket vanilya yada damla sakızı
3/4 su bardağı un
1 paket kremsanti
yapılışı:
kadayıflar ve tereyağı tencereye konur ve kavrulmaya başlanır hafif pembelesmeye başlayınca şeker ilave edilir.5 dakika sonra fıstıklar eklenir kavurma işlemi tamamlanır.diğer taraftan muhalebi hazırlanır süt şeker ve un tencereye alınır muhallebi kıvamını almaya başladığında vanilya eklenir ve kapatılır. muhallebi soğumaya bırakılır soğuyan muhallebiye kremsanti eklenir 5 dk cırpılır daha sonra resimdeki gibi birleştiriir
Favorimdir.Eline sağlık
YanıtlaSiltşk ederim yasemin hanım
Sil