10 Şubat 2013 Pazar

ÇEŞNİLİ GALETA UNLU POĞAÇA

bu tarifi annemden aldım her deneyen yada yiyenden harika yorumları geliyor.denemeyen varsa kesinlikle tavsiye ederim küçük yapılması ve yumusak bir hamur olması püf noktası şimdiden afiyet olsun resim daha önceden çekildiği için yakından almamışım tekrar yaptığım bir gün eklemek istiyorum

 
GALETA UNLU ÇEŞNİLİ POĞAÇA
malzemeler150 gram margarin(oda sıcaklığında)
1 çay bardağı zeytinyağı
2 çorba kaşığı yoğurt
1 yumurta (sarı içine beyazı dışına)
1 paket mahlepli,susamlı ,çeşnili kabartma tozu yeşil paketi her markette var
aldığı kadar un yumuşak bir hamur olacak
peynir 100 gram
yaplışıBütün malzemeler katılır yoğurulur ceviz büyüklüğündeN biraz küçük parcalar kopartılır avuç içi kadar acılır içine 1 1 tatlı kaşığı kadar beyaz peynir konur ve kapatılır kapama işlemi peynir koyulan verden yukarı doğru sürülür kendi kendine sekil alıyor ilk önce yumurta beyazına sonra galeta ununa bulanır yağlı kağıt serilmiş tepsiye dizilir. 175 derecelik fırında kızarına kadar pişirilir. pişirdikten sonra ve saklama zamanında üzerini örtmeyiniz püf noktası tadı değişiyor acık kalsın afiyet olsun deneyen olursa yorumunu bekliyorum beni hiç utandırmadı

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder