25 Ocak 2013 Cuma

ÇİĞ KÖFTE

Eşimin yeni yeni yapmaya başladığı çiğ köfteleri sizinle paylaşmak istedim acıkcası dışarda yemek daha kolayımıza geliyordu ama kıbrısta pek bulamadığımızdan bulsakta beğenmediğimiz için eşim öğrenmekte  fayda var dedi ve birkaç denemede dışardakilerden daha lezzetli olmaya başladı şimdi her canımız istediğimizde yapıyoruz yiyoruz hem sağlıklı hem lezzetli ...
ÇİĞ KÖFTE (10 kişilik yaklaşık kişi sayısına göre arttırılır)
1.esmer bulgur çig köftelik yarım paket
2.orta boy kuru soğan
3.2 diş sarımsak
4.( 50) gram tranç kıyma çiğ köftelik

5. isot rengi ve tadına göre
6.baharatlar(1tatlı kaşığı hepsineden karabiber,kimyon,toz kırmızı biber)
7.biber salçası 2 kaşık
8.domates salcası 2 kaşık
9.maydonoz ,taze soğan bir avuç olcak kadar robottan cekilecek incececik olcak
10 nar eksisi
yapılışı:kuru soğan ve sarımsak rondodan ceklir.bulgur ve soğan sarımsak karışımı yoğulur aralarda az miktarda su ile yumusatılarak yogurulur .yarım saat kadar kıvama gelene kadar sonra kıyma eklenir tekrar yoğurulur.sonra isot eklenır acısı ve rengi ayarlanır yoğurmaya devam edilir sonra baharatlarla salca katılıp yoğurulmaya devam edilir. en son olarak yeşillikler ilave edilir tekrar yoğurulur .nar eksisi isteğe göre eklenir . sıralama numaranlandırdığım gibi devam edilir oratlama 1,5 saat 2 saat arası değişiyozr zor ama değiyor mu değiyor :))

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder